Λευκή Βελουτέ Χορτόσουπα με Ρόδι

βελουτέ μαγειρική ρόδι σούπα χορτόσουπα χριστουγεννιάτικη

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 παστινάκες (λευκά ραπανάκια), αποφλοιωμένες 
  • 2 στέλεχη σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 2 βολβοί μάραθου
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού σπόρους μάραθου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 & 1/2 κούπες γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη


Για γαρνίρισμα:

  • Τραγανό ψημένο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 κούπας σπόροι ροδιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι
  • μια πρέζα αλάτι

 

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ραπανάκια, το σέλερυ, το κρεμμύδι και τους βολβούς μάραθου σε κομματάκια (3 εκ. περίπου), και τα σωτάρουμε στο λάδι. Τα αφήνουμε να βράσουν με 4 κούπες νερό, το φύλλο της δάφνης και τους σπόρους μάραθου για τουλάχιστον 30-40 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και τα κάνουμε πουρέ. Σερβίρουμε με αλατισμένο μείγμα από ρόδι, ξύσμα λεμονιού, και μαϊντανού για γαρνιτούρα. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε τριμμένη παρμεζάνα και τραγανό ψιλοκομμένο μπέικον.
Εναλλακτικά, αντί για σκέτο νερό στο βράσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό κοτόπουλου.

Ευχαριστούμε την Giada de Laurentiis και το Food Network για την συνταγή.


Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις