Συνταγές μαγειρικής — πράσα

Φαρφάλες με Φρέσκα Σπαράγγια

βασιλικός κουκουνάρι μαγειρική παρμεζάνα πράσα σπανάκι σπαράγγια φέτα

Φαρφάλες με Φρέσκα Σπαράγγια

Ο Μάιος είναι ο μήνας που μπορούμε να απολαύσουμε φρέσκα σπαράγγια, καθώς είναι η εποχή τους! Τα σπαράγγια είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό, πηγή βιταμίνης Α, C, Ε, Κ, θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, νιασίνης και φυλλικού οξέος. Τα 100 γραμ. βρασμένων σπαραγγιών αποδίδουν μόλις 22 θερμίδες. Δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά ή χοληστερόλη και είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, αφού μόλις τα 100 γραμ. μπορούν να καλύψουν το 8% των ημερήσιων αναγκών μας. Τέλος, είναι και φυτική πηγή πρωτεΐνης, πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το σελήνιο, τον σίδηρο και φώσφορο, το κάλιο, τον χαλκό και το μαγγάνιο, και καλή πηγή βιταμίνης Β6, ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Απολαύστε μια υπέροχη μακαρονάδα με το αγαπημένο σας τυρί, σπαράγγια και σπανάκι, με τραγανό κουκουνάρι και δείτε τα ζυμαρικά αλλιώς!

Διαβάστε περισσότερα →