Καλοκαιρινή Εξωτική Σαλάτα Ταϊλάνδης με Καρπούζι

exotic fresh fruit mango recipe salad spicy summer thai watermelon καρπούζι μαγειρική σαλάτα

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας σως σόγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό από φρέσκο λάιμ
  • 2 κουτ. γλυκού ξύδι ρυζιού
  • 3 κούπες καρπούζι, κομμένο σε κομματάκια χωρίς τα κουκούτσια
  • 1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε φέτες (2 κούπες περίπου)
  • 1 ώριμο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 πράσινη καυτερή πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας αλατισμένα και ψημένα φιστίκια, θρυμματισμένα


Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τη σως σόγιας, το σκόρδο, το τζίντζερ, το χυμό λάιμ και το ξύδι ρυζιού. Προσθέστε το κομμένο καρπούζι, το αγγούρι, το μάνγκο, την πιπεριά, το κόλιανδρο και το βασιλικό. Για πιο όμορφη εμφάνιση, μπορείτε αντί να κόψετε το καρπούζι σε κομμάτια να το σερβίρετε σε μορφή μπάλας αφαιρώντας το από τη φλούδα του με ένα κουτάλι παγωτού. Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να δροσίσει πριν την σερβίρετε. Αν η σαλάτα έχει πάρα πολύ ζουμί, αφαιρέστε ένα μέρος πριν σερβίρετε. Διακοσμήστε με θρυμματισμένα φιστίκια πριν σερβίρετε.

Ευχαριστούμε την Heidi γι' αυτή την πρωτότυπη συνταγή.

 


Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις