Μπισκότα Ζάχαρης με Κάρδαμο

cardamom cookies nutmeg ζαχαροπλαστική

Υλικά

1 κούπα βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας ζάχαρη
1 αυγό
1 και ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Για την επικάλυψη:
1 κούπα ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
3 κουτ. σούπας γάλα

Αποτέλεσμα: περίπου 30-35 μπισκότα


Οδηγίες

Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί στο μίξερ, μέχρι να γίνει ανοιχτόχρωμο και απαλό το μείγμα. Αναμείξτε στο μείγμα αυτό το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε μαζί αλεύρι, κάρδαμο και αλάτι. Ρίξτε το αλεύρι μέσα στο μείγμα βουτύρου σταδιακά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μαζέψτε όλη τη ζύμη, διαμορφώστε την σε 2 δίσκους, τυλίξτε τους με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τους στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν, περίπου 1 έως 2 ώρες μέχρι να είναι έτοιμοι για χρήση.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 °C βαθμούς. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, απλώστε με έναν πλάστη τον πρώτο δίσκο ζύμης σε πάχος μικρότερο από 6-7 χιλιοστά. Κόψτε τα μπισκότα στα επιθυμητά σχήματα και βάλτε τα με μια σπάτουλα πάνω σε λαδόκολλα. Δουλέψτε με το δεύτερο δίσκο όπως και παραπάνω. Χρησιμοποιήστε όλα τα αποκόμματα της ζύμης για να τα επανασυναρμολογήσετε σε ζύμη και να φτιάξετε περισσότερα μπισκότα. Ψήστε για 12 έως 15 λεπτά, έως ότου οι άκρες των μπισκότων αρχίσουν να γίνονται καφέ. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το ταψί. Για την επικάλυψη, όταν τα μπισκότα έχουν κρυώσει, χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη και το γάλα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια περάστε με ένα πινέλο την επικάλυψη στα μπισκότα και αφήστε τα στεγνώσουν στη σχάρα για 1 ώρα. Τα μπισκότα θα διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο για διάστημα έως 2 εβδομάδων.

Θέλετε να πάτε τα μπισκότα σας στο επόμενο επίπεδο; Δοκιμάστε να τα φτιάξετε με τον ανάγλυφο πλάστη ROLLERWARE™!

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η συνταγή αυτή είναι κατάλληλη για τη δημιουργία ανάγλυφων μπισκότων. Σε αυτή την περίπτωση, προσέξτε να ψύξετε τα κομμένα μπισκότα για 15-30 λεπτά στο ψυγείο πριν τα ψήσετε. Δεν χρειάζεται να τα περάσετε με γλάσο αφού έχουν κρυώσει. Έτσι τα ανάγλυφα σχέδια θα φαίνονται καλύτερα.

* Αν θέλετε να ανακαλύψετε μοναδικές συνταγές για τραγανά μπισκότα κανέλας, μπισκοτάκια μήλου και σφενδάμου, μπισκότα καρμέλας μακιάτο και πολλές άλλες πρωτότυπες συνταγές που ετοιμάσαμε για εσάς, δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε τον ανάγλυφο πλάστη ROLLERWARE™ και θα σας στείλουμε δωρεάν το ebook με όλες τις παραπάνω συνταγές! Αποκτήστε τον εύκολα κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα:


Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις