Σούσι με Καπνιστό Σολωμό και Αβοκάντο

sushi αβοκάντο ασιατική κουζίνα καπνιστός σολωμός μαγειρική



Υλικά
  • 300 γραμ. ρυζιού για σούσι (αρμπόριο)
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι ρυζιού (ή ξύδι από λευκό κρασί)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 4 φύλλα από φύκια nori
  • 4 μεγάλες φέτες καπνιστό σολομό
  • 1 σχοινόπρασο
  • γλυκιά σάλτσα σόγιας (για το σερβίρισμα)


Αποτέλεσμα: 32 μπουκίτσες σούσι

 
Οδηγίες

Βάλτε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα με 600 ml νερό. Βράστε για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το ρύζι να είναι τρυφερό. Ρίξτε μέσα το ξίδι και τη ζάχαρη, ανακατώστε ελαφρά, καλύψτε και αφήστε να κρυώσει.

Καθαρίστε το αβοκάντο και κόψτε το σε φέτες. Βάλτε το σε ένα μπολ και ρίξτε από πάνω το χυμό λεμονιού, γυρίζοντας το αβοκάντο για να εξασφαλίσετε ότι τα κομμάτια καλύπτονται πλήρως.

Χωρίστε το ρύζι στα τέσσερα και απλώστε το ομοιόμορφα πάνω στα φύκια, αφήνοντας ένα περιθώριο 1 εκ. στο πάνω και στο κάτω μέρος. Τοποθετήστε το σολομό πάνω από το ρύζι, ακολουθούμενο από το σχοινόπρασο και, τέλος, τοποθετήστε το αβοκάντο στο κέντρο.



Διπλώστε το κάτω άκρο των φύλλων πάνω από τη γέμιση και, στη συνέχεια, διπλώστε το καλά. Βυθίστε το πάνω άκρο με λίγο νερό για να το σφραγίσετε καλά. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για να κάνετε 4 ρολά. Σε αυτό το στάδιο, οι κύλινδροι μπορούν να τυλιχτούν ξεχωριστά σε διαφανή μεμβράνη και να μπουν στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμοι να σερβιριστούν.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε κάθε ρολό σε 8 κομματάκια. Σερβίρετε με γλυκιά σάλτσα σόγιας (ως ντιπ).



Ευχαριστούμε το περιοδικό Good Food magazine (Ιαν. 2011) και το BBC Good Food για την συνταγή.



Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις