Καλοκαιρινό Κέικ Σανγκρία

cake recipe ζαχαροπλαστική

Η σανγκρία είναι πολύ αγαπητή, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, για την ελαφριά και φρουτένια της γεύση. Αποτελεί την έμπνευση για το παρακάτω κέικ!

Sangria Cake

Υλικά

  • 100 γραμ. αχλάδια, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
  • 100 γραμ. ροδάκινα ή νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσι και τεμαχισμένα
  • 100 γραμ. φράουλες καθαρισμένες και τεμαχισμένες
  • 100 γραμμάρια κεράσια, χωρίς κουκούτσι και τεμαχισμένα
  • 280 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 225 γραμ. βούτυρο
  • ξύσμα από 1 πορτοκαλί
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 225 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γραμ. τριμμένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 μεσαία αυγά
  • 50 ml λικέρ πορτοκαλιού (πχ Cointreau)
  • 1 κουτάλι σούπας ζάχαρη
Για διακόσμηση:
  • 1 μικρό πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • λίγες φράουλες
  • λίγα κεράσια

Οδηγίες

Ρίξτε τα κομμένα αχλάδια, τα ροδάκινα, τις φράουλες και τα κεράσια σε ένα μπολ και πασπαλίστε από πάνω με τα 50 γραμμάρια της άχνης ζάχαρης. Ανακατέψτε και στη συνέχεια αφήστε τα για 30 λεπτά στην άκρη για να μαλακώσουν.
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε τη βάση και τις πλευρές ενός ταψιού 23 εκ. για κέικ. Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα 100 ml κόκκινο κρασί σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά, και στη συνέχεια χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέστε τα μισά από τα κομμένα φρούτα που είχατε αφήσει μέσα στη ζάχαρη καθώς και 1 κουταλιά της σούπας από το ζουμί που έμεινε στο δοχείο όπου τα είχατε αφήσει μέσα και ανακατέψτε ελαφρά με ένα κουτάλι για να αναμειχθούν. Βάλτε το μείγμα στο ταψάκι και ισιώστε ώστε το μείγμα να είναι επίπεδο.

Ψήστε στη μεσαία θέση του φούρνου για 1 ώρα ή 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το κέικ. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο εάν το κέικ έχει αρχίσει να ψήνεται πάρα πολύ από πάνω. Μόλις ψηθεί, αφήστε το μέσα στο ταψάκι να σταθεί για 15 λεπτά πριν το βγάλετε από το ταψάκι του για να κρυώσει.
Μόλις το κέικ είναι αρκετά δροσερό για να το χειριστείτε, αλλά ιδανικά ακόμα λίγο ζεστό, ζεστάνετε το υπόλοιπο κόκκινο κρασί και το λικέρ πορτοκάλι μαζί με τους κόκκους της μιας κουταλιάς σούπας ζάχαρης σε μια κατσαρόλα μέχρι να λιώσει, και μετά βράστε για μερικά λεπτά μέχρι γίνει σιρόπι. Αναποδογυρίστε το κέικ και τοποθετήστε τα υπόλοιπα φρούτα επάνω στην κορυφή του κέικ περιχύνοντάς τα με το σιρόπι.

Διακοσμήστε το κέικ με φέτες από πορτοκάλι και λεμόνι, μαζί με επιπλέον φράουλες και κεράσια, αν θέλετε. Σερβίρετέ το με crème fraiche ή παγωτό βανίλιας καλής ποιότητας.

Μπορείτε επίσης, να επωφεληθείτε από την προσφορά μας και να χρησιμοποιήστε το Cake Mold για να φτιάξετε το κέικ σας σε όποιο σχήμα θέλετε εσείς, διακοσμώντας το αν επιθυμείτε, και με το Cake Decorator χρησιμοποιώντας βουτυρόκρεμα ή μαρέγκα! Μπορείτε να τα προμηθευτείτε εδώ.

Ευχαριστούμε την Miriam Nice του  BBC Food γι' αυτή την υπέροχη συνταγή και την Molly για τις υπέροχες φωτογραφίες.


Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις