Μακαρόν-Καρδιά του Βαλεντίνου

buttercream macaron Άγιος Βαλεντίνος βουτυρόκρεμα ζαχαροπλαστική καρδιά μακαρόν

Υλικά

Για τα μακαρόν

  • 60 γραμ. ασπράδια αυγού (θερμοκρασία δωματίου)
  • 65 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 75 γραμ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 55 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής φούξια (τζελ)

Για τη βουτυρόκρεμα
  • 225 γραμ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
  • 100 γραμ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (σε υγρή μορφή)
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος πλήρη (με 35% λιπαρά)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα


Αποτέλεσμα: 10 μακαρόν

Οδηγίες

Προετοιμασία: ετοιμάστε ένα πατρόν, πάνω σε λαδόκολλα, μεγέθους 40 Χ 30 εκ. όπου θα έχετε σχεδιάσει 20 καρδιές διαμέτρου 3 Χ 3 εκ. Το περίγραμμά τους θα σας βοηθήσει να απλώσετε σωστά και αναλογικά την μαρέγκα για τα μακαρόν. Για να σχεδιάσετε ομοιόμορφα τις καρδιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς. Φροντίστε τα σχέδιά σας να έχουν αρκετά μεγάλα κενά μεταξύ τους για να ψηθούν γρήγορα και καλά τα μακαρόν σας.

Σε τετράγωνο ταψάκι 45 X 32 εκ. στρώστε την λαδόκολλα με τα σχέδια και από πάνω, βάλτε ένα ματ ψησίματος από σιλικόνη. Το ματ σιλικόνης θα πρέπει να είναι διαφανές για να μπορείτε να δείτε το σχήμα της καρδιάς και να το ακολουθήσετε. Θα χρειαστείτε επίσης, μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και ένα ακροφύσιο απλό, με μικρό στρογγυλό άνοιγμα (προτείνουμε το μέγεθος 2Α).

Τοποθετήστε την σκόνη αμυγδάλου και την άχνη ζάχαρη σε ένα επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε μέχρι να αρχίσει το υλικό να κολλάει. Κοσκινίστε καλά το μείγμα αυτό και πετάξτε τυχόν πολύ μικρά κομμάτια που δεν θα περάσουν από το κόσκινο. Αφήστε το στην άκρη. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αποκτήσουν την υφή ενός χαλαρού αφρού. Συνεχίστε να χτυπάτε ενώ προσθέτετε αργά την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπήστε καλά μέχρι να φτάσει το υλικό να γίνει μια πηχτή μαρέγκα. Περάστε το μείγμα άχνης ζάχαρης και αλευριού στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά. Προσθέστε σε αυτό το σημείο το χρώμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύοντας απαλά.

Βάλτε την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με το στρογγυλό ακροφύσιο. Σχεδιάστε τα μακαρόν σε σχήμα καρδιάς πάνω στο ματ σιλικόνης. Αν η μαρέγκα δεν απλώνεται σε όλες τις άκρες (κυρίως στην άκρη της καρδιάς υπάρχει το πρόβλημα) χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να πάει η μαρέγκα στην άκρη του σχεδίου σας.

Όταν όλα τα μακαρόν σας είναι έτοιμα, χτυπήστε το ταψάκι στον πάγκο τουλάχιστον 3 φορές για να απαλλαγείτε από τυχόν φυσαλίδες αέρα. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα, για να μην έχουν τα μακαρόν σας αέρα μέσα και σκάσουν στο ψήσιμο. Αφήστε τα μακαρόν να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να είναι στεγνά στην αφή, περίπου 1 ώρα. Μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Αν δεν στεγνώσουν σωστά θα σκάσουν στο ψήσιμο και θα κάνουν ρωγμές.

Ενώ τα μακαρόν στεγνώνουν, ετοιμάστε τη βουτυρόκρεμα. Για το επιθυμητό αποτέλεσμα, χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μόνο, του πολύ καλά, για 3 λεπτά περίπου μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ασπρίζει. Προτιμήστε βούτυρο μεγάλης πυκνότητας δλδ. 82% λιπαρά. Προσθέστε σε δόσεις την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε καλά σε γρήγορη ταχύτητα. Μετά προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε ξανά σε μέτρια ταχύτητα. Τέλος, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα και χτυπήστε να ανακατευτεί καλά. Δοκιμάστε την βουτυρόκρεμα και προσθέστε επιπλέον κανέλα αν χρειαστεί, αναλόγως με το πόσο δυνατή θέλετε την γεύση της κανέλας. Η προτεινόμενη δόση θα σας χαρίσει μια ελαφριά γεύση.

Αφού στεγνώσουν τα μακαρόν, ψήστε τα σε φούρνο 150 °C μέχρι να κολλήσουν λίγο στo ταψί. Αυτό μπορεί να είναι το λιγότερο 10 έως το πολύ 20 λεπτά ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου σας και πόσο αραιά είναι τα μακαρόν πάνω στο ταψί. Φροντίστε να έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους για να ψηθούν γρήγορα και καλά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί. Όταν είναι κρύα, περάστε τη βουτυρόκρεμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώστε την πάνω στα μισά μακαρόν. Καπακώστε με τα άλλα μισά.

Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο. Θα είναι ακόμα πιο νόστιμα μετά από 1-2 μέρες!

Ευχαριστούμε την Ολίβια για την συνταγή.




Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις