Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

cookie cutters cookies peanut butter recipe rolling pin ζαχαροπλαστική

Υλικά

1/2 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κούπα κρεμώδες φυστικοβούτυρο
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 και 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Αποτέλεσμα: περίπου 40 μπισκότα (διαμέτρου 5 εκ.)




Οδηγίες

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάτε το 1/2 φλιτζάνι της κρυσταλλικής ζάχαρης, την μαύρη ζάχαρη, το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο και τα αυγά με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Στο μείγμα αυτό μετά προσθέστε και ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ.

Σχηματίστε τη ζύμη, απλώστε τη σε φύλλο και περάστε από πάνω τον πλάστη ROLLERWARE™. Κόψτε τα μπισκότα με κουπ - πατ.

Ψήνετε σε λαδόκολλα 8 με 10 λεπτά ή έως ότου τα άκρα πάρουν ένα ανοικτό καφέ χρωμα. Αφαιρέστε από το ταψί μετά από λίγα λεπτά και αφήστε τα σε σχάρα για να κρυώσουν καλά.


Διατήρηση της ζύμης

Η ζύμη μπορεί να ετοιμαστεί από πριν, αν την καλύψετε με διαφανή μεμβράνη και την αφήσετε να διατηρηθεί στο ψυγείο από την προηγούμενη, μέχρι και 24 ώρες πριν το ψήσιμο. Εάν είναι πολύ σκληρή, αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει, 30 λεπτά πριν την απλώσετε.

Ευχαριστούμε την Betty Crocker γι' αυτή την κλασική συνταγή.


Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις