Ρύζι με κρέας και κάρυ

βοδινό κάρυ κοτόπουλο μαγειρική ρύζι

Υλικά
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάρυ
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • μια μεγάλη χούφτα κατεψυγμένο αρακά (περίπου 85 γραμ.)
  • 250 γραμ. ρύζι
  • 175 γραμ. μαγειρεμένο κοτόπουλο ή χοιρινό, τεμαχισμένο σε λωρίδες ή κύβους
  • μια καλή δόση σάλτσας σόγιας
  • φρέσκο κόλιανδρο ή κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)


Οδηγίες

Χτυπήστε το αυγό σε δυο κουταλιές σούπας νερό. Ζεστάνετε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε το χτυπημένο αυγό, απλώστε το στο τηγάνι και αφήστε το για ένα λεπτό. Αναποδογυρίστε το σαν τηγανίτα και αφήστε το να μαγειρέψει για ένα λεπτό ακόμα από την άλλη πλευρά, στη συνέχεια βγάλτε το να σταθεί σε ένα πιάτο.

Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι. Σωτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει καφέ χρώμα, και στη συνέχεια ανακατέψτε το με το σκόρδο, τη σκόνη κάρυ και την σάλτσα κέτσαπ. Προσθέστε τα μπιζέλια και μαγειρέψτε για δυό-τρία λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ξεπαγώνουν. Ρίξτε μέσα το ρύζι, το μαγειρεμένο κρέας και μισό ποτήρι νερό (100 ml) και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρις ότου το ρύζι έχει πάρει το χρώμα του κάρυ.

Ενώ το ρύζι σας τηγανίζεται, τεμαχίστε την ομελέτα σε μεγάλες λωρίδες. Ρίξτε την ομελέτα και τη σάλτσα σόγιας στο ρύζι και αφήστε να τραβήξει λίγο. Ρίξτε το ρύζι ζεστό, κατευθείαν από το τηγάνι στο πιάτο, και σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα σόγιας από πάνω για περισσότερη γεύση, αν θέλετε. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να προσθέσετε από πάνω για γαρνιτούρα, φρέσκο κόλιανδρο, ή καυτερή κόκκινη πιπεριά, για γαρνιτούρα. 

Εναλλακτικά προσθέστε καρότο ή καλαμπόκι αντί για αρακά, καθώς μαγειρεύετε, ή οτιδήποτε άλλο λαχανικό επιθυμείτε!

Ευχαριστούμε το BBC Good Food για την συνταγή.


Παλαιότερες δημοσιεύσεις