Καλοκαίρι με Κι-Λάιμ Πάι! (Key lime pie)

cake decorator cake mold key lime pie quick baking recipe ζαχαροπλαστική

Υπάρχει κάτι καλύτερο το καλοκαίρι από ένα δροσερό επιδόρπιο; Σήμερα θα μάθουμε πως να κάνουμε κι-λάιμ πάι με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο!

Κι-λάιμ πάι (Key lime pie)

Υλικά:

  • 4 κρόκους αυγού
  • 400 ml συμπυκνωμένο γάλα
  • 5 λεμόνια λάιμ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
  • 135 γραμ. βούτυρο φρέσκο
  • 12 μπισκότα digestive
  • 45 γρ. ζάχαρη άχνη


Προθερμάνετε το φούρνο στους 175ºC. Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι, μεταλλικό ή γυάλινο, διαμέτρου 22 εκατοστών. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Cake Mold και να δημιουργήσετε τη βάση για την πίτα σας σε ό,τι σχήμα επιθυμείτε. Για την κρούστα της πίτας, τρίψτε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι το μίγμα να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Μπορείτε να το κάνετε στο multi ή στο blender. Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψάκι και απλώστε το κάτω και στα πλάγια του ταψιού, πιέζοντας σταθερά προς τα κάτω ώστε να γίνει αρκετά συμπαγές. Ψήστε την κρούστα για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφαιρέστε από το φούρνο και τοποθετήστε το ταψάκι σε σχάρα για να κρυώσει.


Για την γέμιση, χτυπάτε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ. Σταδιακά ρίχνετε το συμπυκνωμένο γάλα και χτυπάτε μέχρι να αρχίσει να δένει. Στίψτε τα 5 λεμόνια λάιμ και ρίξτε στη γέμιση 6 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, ανακατέψτε καλά, και στη συνέχεια ρίξτε τη γέμιση μέσα στην κρούστα πίτας και απλώστε καλά με μια κουτάλα για να ισιώσει. Βάλτε την πίτα στο φούρνο για 15 λεπτά, και βγάλτε την για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσει, αφήστε την στο ψυγείο για 6 ώρες ή για όλο το βράδυ.


Για να σερβίρετε, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει καλά. Προσθέστε κουταλιές κρέμας πάνω στο κομμάτι της πίτας που θέλετε να σερβίρετε. Προαιρετικά, για περισσότερη γεύση και άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λάιμ για διακόσμηση πάνω στην κρέμα γάλακτος. Για να έχει όμορφη όψη η πίτα σας, χρησιμοποιήστε εναλλακτικά, κρέμα σαντιγύ. Επίσης μπορείτε με ένα από τα ακροφύσια του Cake Decorator στο κορνέ σας, να απλώσετε ομοιόμορφα μαρέγκα στην πίτα σας και να προσφέρετε ένα όμορφο, δροσερό και εντυπωσιακό γλυκό! Δείτε μια εκπληκτική συνταγή για μαρέγκα για τα υπέροχα λουλούδια του Cake Decorator στο μπλογκ μας.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το Cake Mold και το Cake Decorator εδώ.


Ευχαριστούμε τον Jamie Oliver για την συνταγή.


Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις