Φαρφάλες με Φρέσκα Σπαράγγια

βασιλικός κουκουνάρι μαγειρική παρμεζάνα πράσα σπανάκι σπαράγγια φέτα



Υλικά

  • 400 γραμ. ζυμαρικά φαρφάλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 πράσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (ή πιπέρι καγιέν)
  • 2 ματσάκια σπαράγγια
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι
  • Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
  • 1/2 κούπας φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 κούπας μαϊντανό μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3/4 κούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή τριμμένη φέτα)
  • 60 γραμ. σπόροι κουκουναριού ψημένοι (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Μερίδες: 4


Οδηγίες

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο, και πριν τα στραγγίξετε, κρατήστε στην άκρη 1/3 του φλυτζανιού νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.

Κόβετε τα πράσα στο μισό, τα ξεπλένετε και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Πλένετε και κόβετε το σπανάκι, ώστε τα κοτσάνια και τα φύλλα να είναι ξεχωριστά. Χοντροκόβετε τα φύλλα. Τα σπαράγγια τα κόβετε σε κομμάτια των 3-4 εκατοστών, ώστε τα στελέχη και οι άκρες που είναι πιο τρυφερές να είναι ξεχωριστά.

Εν τω μεταξύ, θερμαίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία θερμότητα. Προσθέστε τα πράσα, το τσίλι και το σκόρδο και τηγανίζετε μέχρι το πράσο να μαλακώσει και το βγάζετε μόλις αρχίζει να παίρνει χρυσή απόχρωση. Προσθέστε τα στελέχη του σπαραγγιού και τα κοτσάνια από το σπανάκι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Αμέσως μετά, προσθέστε τις άκρες του σπαραγγιού και τα φύλλα από το σπανάκι και μαγειρέψτε τα για 2 λεπτά ακόμα.

Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, το 1/2 το ξύσμα λεμονιού, το 1/2 από το μαϊντανό και το βασιλικό, την παρμεζάνα, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και ανακατέψτε. Εάν το τηγάνι σας δεν είναι αρκετά μεγάλο κάντε το αυτό μέσα στην κατσαρόλα όπου μαγειρέψατε τα ζυμαρικά σας.

Αν φαίνεται πολύ ξηρό το μείγμα βάλτε λίγο επιπλέον λάδι και λίγο από το από το κρατημένο νερό από τα ζυμαρικά, ώστε να βοηθήσετε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τα αρώματα.

Σερβίρετε με τα υπόλοιπα βότανα και το ξύσμα λεμονιού. Βάλτε όση επιπλέον παρμεζάνα ή φέτα θέλετε, και τους σπόρους από κουκουνάρι.


Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις