Παγωτό Μπανάνα-Καρύδα με Σταγόνες Σοκολάτας

easy pastry ice-cream recipe vegan ζαχαροπλαστική

Πολλοί από εσάς ψάχνετε το καλοκαίρι κάποια συνταγή για παγωτό που να είναι και εύκολη και σχετικά πιο υγιεινή από το συμβατικό παγωτό. Σήμερα θα σας προτείνουμε μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή με 6 μόνο υλικά που μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ. Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή!



Υλικά

  • 3 μεσαίες μπανάνες, κομμένες και παγωμένες
  • 1/2 κούπας κρέμα καρύδας 
  • 1-2 κουταλιές σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κούπας καρύδα τριμμένη
  • 1/4 κούπας σταγόνες από σοκολάτα υγείας 


Οδηγίες

Βάλτε τις μπανάνες στο μπλέντερ ή στο μούλτι και χτυπήστε μέχρι να κοπούν σε πολύ μικρά κομμάτια. Προσθέστε την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπήστε καλά μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέστε το τρίμμα καρύδας και ανακατέψτε απαλά. Κάνετε το ίδιο με τις σταγόνες σοκολάτας. Για να παγώσει, βάλτε το στην κατάψυξη για 3-6 ώρες ή περισσότερο, ανάλογα με την δυνατότητα της ψύξης του ψυγείου σας, μέχρι να παγώσει καλά. Διατηρείται στην κατάψυξη για μια εβδομάδα.


Η συνταγή δεν περιέχει ζωικά λιπαρά και γι' αυτό τα 120 ml παγωτού έχουν λιγότερο από 300 θερμίδες. Είναι επίσης μια συνταγή κατάλληλη για vegan διατροφή.

Ευχαριστούμε την Demeter για την όμορφη συνταγή.


Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις