Πασχαλινά cupcakes

Υλικά

Για τα Cupcakes:
1 & 2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κούπας βούτυρο (λειωμένο)
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας πλήρες γάλα
1/4 κούπας sour cream (ξινή κρέμα)
2 κουτ. γλυκού βανίλια
2 ασπράδια αυγών

Για την επικάλυψη:
2/3 κούπας (115 γραμ.) λευκή σοκολάτα (λιωμένη)
140 γραμ. τυρί κρέμα (θερμοκρασία δωματίου)
3 κουτ. σούπας βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 & 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
1-2 κουτ. σούπας γάλα

Για την γαρνιτούρα:
30 γραμ. σοκολάτα γάλακτος σε φλούδες
24-36 μίνι σοκολατένια αυγά

Μερίδες: 12 κανονικές ή 24 μίνι


Οδηγίες

Για τα Cupcakes:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Περάστε στο ειδικό ταψάκι για τα cupcakes τα χάρτινα φορμάκια (12 κανονικά, 48 μίνι, ή συνδυασμό από 6 κανονικά και 24 μίνι). Σε ένα μπολ, αναμείξτε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα μαγειρικής και αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, λειώστε το βούτυρο και χτυπήστε το μαζί με τη ζάχαρη, το γάλα, την ξινή κρέμα και τη βανίλια. Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά και να γίνει ένα ομοιόμορφο κουρκούτι. Αφήστε τα στην άκρη. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές. Αναμείξτε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια μέσα στο κουρκούτι.

Με ένα κουτάλι, βάλτε το κουρκούτι μέσα στα χάρτινα φορμάκια. Ψήστε τα μίνι cupcakes για 9-11 λεπτά και τα κανονικά cupcakes για 15-18 λεπτά. Βάζετε 2 κουτ. σούπας (30 ml) για τα μίνι και 1/3 κούπας (80 ml) για τα κανονικά. Για να τσεκάρετε αν έχουν ψηθεί καλά, τσιμπήστε ένα με οδοντογλυφίδα και αφήστε τα στο φούρνο μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. (Εάν ψήνετε και μίνι και κανονικά cupcakes, ψήστε πρώτα τα μίνι και στη συνέχεια τα κανονικά.)

Για την επικάλυψη:
Πρώτα ετοιμάζετε την σοκολάτα. Λιώνετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων σε περιόδους 20 δευτερολέπτων σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας την μετά από κάθε 20 δευτερόλεπτά μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει λειώσει. Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς για περίπου 2 λεπτά, ώστε να μην είναι πολύ ζεστή όταν θα χρειαστεί να την προσθέσετε στο βούτυρο και στο τυρί κρέμα αμέσως μετά.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια και χτυπήστε για ακόμα ένα λεπτό. Προσθέστε τη ζάχαρη, αργά, λίγη κάθε φορά, ανακατεύοντας έως ότου γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέστε γάλα, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, αν χρειαστεί, για να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή. Η επικάλυψη πρέπει να είναι αρκετά σταθερή για να απλωθεί πάνω στα cupcakes χωρίς να διαρρεύσει. Τοποθετήστε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώστε την επικάλυψη στα cupcakes. Σακούλες ζαχαροπλαστικής μπορείτε να προμηθευτείτε από εδώ.

Για την γαρνιτούρα:
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, ξύστε τη σοκολάτα για να δημιουργήσετε μακριές φλούδες σοκολάτας. Πασπαλίστε τα ξύσματα μαύρης σοκολάτας πάνω από την επικάλυψη λευκής σοκολάτας και έπειτα τοποθετήστε επάνω στην επικάλυψη τα σοκολατένια αυγά.

Αποθηκεύστε τα cupcakes στο ψυγείο εάν δεν τα φάτε μέσα σε 24 ώρες. Την επόμενη φορά που θέλετε να τα σερβίρετε, βγάλτε τα από το ψυγείο 30-60 λεπτά πιο πριν για να επιτρέψετε στα cupcakes να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.


Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις