Εντσιλάδα με Κοτόπουλο, Τσένταρ και Μοτσαρέλα!

cheddar chicken enchilada mozzarella μαγειρική

Υλικά


Για τη σάλτσα ντομάτα

  • 4-5 μεγάλα ντοματάκια
  • 2-3 κουτ. σούπας λάδι
  • 1/2 κούπας κρεμμύδι τεμαχισμένο
  • 1 κουτ. τσαγιού σκόρδο τεμαχισμένο
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουτ. τσαγιού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουτ. τσαγιού κύμινο
  • 1/2 κουτ. τσαγιού πάπρικα
  • 1 κουτ. τσαγιού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουτ. τσαγιού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1/2 κούπας νερό (ή όσο χρειαστεί)
Για το κοτόπουλο
  • 2 κούπες νερό (ή όσο χρειαστεί)
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1/2 κούπας κρεμμύδι τεμαχισμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο (ή 1 κουτ. τσαγιού σε σκόνη)
  • 1/2 κουτ. τσαγιού αλάτι (ή όσο επιθυμείτε)
  • 1 κουτ. τσαγιού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουτ. τσαγιού σκόρδο τεμαχισμένο
Γέμιση για τις τορτίγιες
  • 6-8 τορτίγιες
  • κρεμμύδι τεμαχισμένο (κατά βούληση)
  • τριμμένο τυρί τσένταρ (κατά βούληση)
  • τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (κατά βούληση)
Γαρνιτούρα για το ψήσιμο
  • 1/2 κούπας τυρί τσένταρ τριμμένο (ή όσο επιθυμείτε)
  • 1/2 κούπας τυρί μοτσαρέλα (ή όσο επιθυμείτε)
Για το σερβίρισμα
  • φρέσκο κόλιανδρο (αντικαταστήστε με μαϊδανό αν δεν έχετε)
  • διάφορα λαχανικά επιλογής σας



Οδηγίες


Για τη σάλτσα
Ζεστάνετε το αντικολλητικό τηγάνι, τοποθετήστε τα ντοματάκια, καλύψτε τα και ψήστε για 8-10 λεπτά, καθώς συνεχίζετε να τα γυρίζετε από όλες πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε τα σε κύβους. Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά για τη σάλτσα, δηλαδή λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, ντοματοπελτέ, μαύρο πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, ρίγανη, ζάχαρη, σκόνη καγιέν, αλάτι και ξύδι, και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το νερό, ανακατέψτε καλά, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φλόγα για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια λιώστε το με πολτοποιητή και αφήστε το να κρυώσει. Αφού κρυώσει, ρίξτε τη σάλτσα στο μούλτι, αλέστε την καλά και αφήστε την στην άκρη να κρυώσει.

Για το κοτόπουλο
Σε κατσαρόλα, προσθέτετε το νερό, τα φιλέτα του κοτόπουλου, και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή κρεμμύδι, φρέσκο ​​κόλιανδρο (ή σε σκόνη), αλάτι, μαύρο πιπέρι και σκόρδο. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Μαγειρέψτε σε μεσαία θερμοκρασία για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να στεγνώσει το νερό. Στη συνέχεια τεμαχίζετε το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Μόλις κρυώσει λίγο προσθέστε ¼ κούπας από τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε και ανακατέψτε καλά.

Για τη γέμιση
Σε κάθε τορτίγια προσθέτετε το μαγειρεμένο & τεμαχισμένο κοτόπουλο, κρεμμύδι, τυρί τσένταρ, τυρί μοτσαρέλα, στην ποσότητα που θέλετε, και τυλίγετε.



Για το ψήσιμο
Σε ταψί, προσθέστε λίγη σάλτσα ντομάτας, στρώστε την και τοποθετήστε τα προετοιμασμένα ρολά της τορτίγιας από πάνω. Προσθέστε και απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, πάνω από τις τορτίγιες, και όσο τυρί τσένταρ και τυρί μοτσαρέλα θέλετε, τα οποία έχετε τρίψει. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί (περίπου 10-15 λεπτά).

Για το σερβίρισμα
Προσθέστε φρέσκο ​​κόλιανδρο (αν δεν έχετε, προσθέστε μαϊδανό). Σερβίρετε με λαχανικά της επιλογής σας!

Ευχαριστούμε τον Sameen Moiz γι' αυτή τη συνταγή.

Θέλετε να δείτε πως γίνεται όλη η διαδικασία; Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο!

 

Tips Σερβιρίσματος

Μετά την εκτέλεση της συνταγής είναι ώρα να εντυπωσιάσετε φίλους και συγγενείς σερβίροντάς τους αυτό το υπέροχο πιάτο με ένα από τα παρακάτω μαχαιροπίρουνα σερβιρίσματος. Κάντε κλικ στα εικονίδια για να τα προμηθευτείτε μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

 

Ανοίξτε, τέλος, το αγαπημένο σας λευκό κρασί με το παρακάτω σετ σερβιρίσματος κρασιού:

Καλές Δημιουργίες σε όλους σας! 😍


Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις