Αλμυρό Πικάντικο Κέικ με Μπέικον και Τυρί Τσένταρ

bacon cake mold cheese mustard quick baking recipe savoury μαγειρική

Υλικά

  • 65 γραμ. μπέικον
  • 65 γραμ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 210 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 130 ml. γάλα πλήρες
  • 2 μικρά αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 40 ml. λάδι
  • δυο πρέζες αλάτι
  • μια πρέζα πιπέρι


Βάλτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς. Βάλτε το cake mold πάνω σε λαδόκολλα.

Κόψτε το μπέικον σε μικρούς κύβους και τηγανίστε το λίγο για να γίνει τραγανό. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. 

Βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέστε το μπέικον και το τσένταρ και ανακατέψτε καλά.

Σε ένα δεύτερο μπωλ βάλτε το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδα και το λάδι, και χτυπήστε τα καλά μέχρι να αναμειχθούν τέλεια. Προσθέστε αυτό το δεύτερο μείγμα στο πρώτο και ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν.

Βάλτε το τελικό μείγμα στο cake mold και ψήστε για 50 λεπτά.

Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Ευχαριστούμε την Rachel Allen για τη συνταγή και το Eatlittlebird.com για τις φωτογραφίες


Αν θέλετε να αποκτήσετε το cake mold για απεριόριστες δημιουργίες στα κέικ σας πιέστε την παρακάτω εικόνα για να ανακατευθυνθείτε στη σελίδα:


Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις