Μάφιν Μήλου και Βρώμης

βρώμη ζαχαροπλαστική μάφιν μήλο συνταγή



Υλικά

  • 150 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 & 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κούπας ολόκληρες νιφάδες βρώμης, συν 1 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 375 ml γιαούρτι με γεύση βανίλια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 ml ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο ή πράσινο μήλο, κομμένο σε φέτες

Οδηγίες


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Ετοιμάστε 2 ταψιά (φόρμες) για μάφιν (μεγάλο μέγεθος, 9,8 X 6,35 X 4.6 εκ) ψεκάζοντας τα με λάδι (ή τοποθετήστε μέσα χάρτινες θήκες για μάφιν).

Κοσκινίστε μαζί τα αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε τη ζάχαρη και τη βρώμη μέσα σε αυτά. Ξεχωριστά, ανακατέψτε το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι και χτυπήστε τα. Προσθέστε τα στο αλεύρι, και αναμείξτε μέχρι να συνδυαστούν. Μην τα χτυπάτε υπερβολικά.

Χωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στις φόρμες για τα μάφιν, προσέχοντας μέχρι να φτάσουν τα τρία τέταρτα σε ύψος. Μην υπερφορτώνετε τις φόρμες γιατί θα φουσκώσουν έτσι κι αλλιώς. Πιέστε ελαφρά τις φέτες μήλου μέσα στο μείγμα από κάθε μάφιν μέχρι να καλυφθούν και πασπαλίστε με επιπλέον νιφάδες βρώμης.

Ψήστε για 25 λεπτά ή έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί από μέσα βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα σε ένα μάφιν. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό, χωρίς να κολλήσει επάνω ζύμη, τα μάφιν είναι έτοιμα. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στις φόρμες τους πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Ευχαριστούμε το περιοδικό Taste για την συνταγή

Παλαιότερες δημοσιεύσεις Καινούριες δημοσιεύσεις